20. juli 2023

Zo ziet de perfecte zomer van Wendy van Koppen eruit

Urlaubsplanung

De zomervakantie heeft voor iedereen een andere invulling. De een ligt het liefst de hele dag met een goed boek aan het strand, de ander kiest voor een rondreis in de natuur of een te gekke stedentrip. In deze blog lees je hoe de perfecte zomer van Wendy van Koppen, HR-manager bij onderwijsinstituut WisMon, in elkaar zit. Ook deelt ze haar tips om met een opgeruimd gevoel op vakantie te gaan én het werk in alle rust weer op te pakken.

De perfecte zomer van Wendy

Voor Wendy van Koppen, heeft haar perfecte zomer “een mix van cultuur, een bruisend uitgaansleven, tijd in de natuur en de kans om tijdens een regenachtige dag de hele dag te kunnen lezen.” Kan dit op een plek waar dit allemaal mogelijk is, dan is dat helemaal top!

Voor deze zomer kent haar vakantie twee delen. Deze zomer verblijft ze op een heerlijke camping op de Veluwe, waar ze van de zon en de natuur geniet. Na de zomer verkent Wendy onder meer het culturele leven in Berlijn.

Tussen twee heerlijke vakanties in is Wendy ondertussen aan de slag bij WisMon in hartje Utrecht. Daar geniet zij met haar collega’s zoveel mogelijk van deze tijd van het jaar, met onder meer een aantal zomerse vrijmibo’s. Om haar werk voor de vakantie zo goed mogelijk af te sluiten, heeft ze een aantal tips en tricks. En die deelt ze hier met jou.

Tips voor een zorgeloze zomer

Om een zorgeloze zomer tegemoet te gaan, zorgt Wendy ervoor dat haar HR-team een zo goed mogelijke briefing krijgt. Die bestaat uit een overdrachtsmoment met haar directe collega’s. Dit doet ze door middel van een papieren versie en een één-op-één gesprek. Zo kan zij met haar medewerkers eventuele vragen alvast bespreken. Ook hebben de medewerkers een goed beeld van de HR-taken die de meeste prioriteit hebben.

Uiteraard is het ook goed om te controleren of je al je taken aan een ander hebt kunnen overdragen. Zo vergat Wendy de goedkeuring van de loonstroken aan haar financiële afdeling door te geven. “Toen ben ik tijdens mijn vakantie gebeld om dit rond te krijgen. Nu probeer ik mijn vakantie zo te plannen dat ik altijd zelf bij de salarisbetaling er ben en/of makkelijk bereikbaar ben. Daarnaast heb ik nu een HR team, waardoor dit soort werkzaamheden ook overdraagbaar zijn.

Tips voor andere HR-managers 

Wendy heeft een aantal tips uit eigen ervaring, die ervoor zorgen dat zij haar laatste dag voor de vakantie stressvrij doorkomt. “Zorg ervoor dat je de dag voor je vakantie geen meetings meer hebt. Rond je laatste zaken af en ga zo nodig lekker één uur of twee eerder naar huis.”

Daarnaast is een goede voorbereiding volgens haar het halve werk. Op tijd je overdracht schrijven en het inplannen van overdrachtsmomenten helpt hierin enorm. Denk er hier dus ook aan om je overdracht zowel schriftelijk als mondeling te doen.

Na je vakantie is het fijn om de eerste dag alle gemiste berichten en updates terug te lezen. Volgens Wendy is het hierin beter om je door je collega’s persoonlijk bij te laten praten. “Zij kunnen dan ook mondeling een overleg doen en aangeven wat belangrijk is na je vakantie op te pakken. Veel leuker en nuttiger dan het lezen van oude mails die waarschijnlijk niet meer relevant zijn.”

Bonustip: ga de eerste dag na je vakantie een uurtje eerder naar huis. Dan houd je dat vakantiegevoel nét iets langer vast.

Ontdek zelf meer over Personio

Web Demo Personio