22. juni 2022

Personio haalt $200 miljoen op bij tweede Series E-financiering, voor verdere groei en om de visie voor HR-software verder in te vullen

Personio Executive Board

Amsterdam, 22 juni 2022 – Personio, Europa’s toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, heeft tijdens  een tweede Series E-financieringsronde $200 miljoen toegevoegd aan de initiële financiering van oktober 2021. Hiermee komt de totale Series E-financiering op $470 miljoen en komt de waardering van het bedrijf op $8,5 miljard, waarmee het een van de snelst groeiende en meest waardevolle software startups ter wereld is.

Bestaande investeerder Greenoaks Capital heeft gezorgd voor de extra financiering en onderstreept daarmee zijn steun voor Persiono’s ambitie om HR-processen bij mkb-ondernemingen in heel Europa te digitaliseren. Deze investering volgt op Personio’s uitstekende recente prestaties, waaronder doorzettende groei van jaar tot jaar en nieuwe groeikansen. Het is ook een erkenning van de waarde van Personio’s dienstenaanbod voor mkb-ondernemingen, zelfs in onzekere economische tijden.

Het nieuwe financieringskapitaal zal onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van People Workflow Automation te versnellen: Personio’s visie om HR-processen te automatiseren over meerdere bedrijfsafdelingen en tools binnen organisaties. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verder ontwikkelen van een HR-systeem dat voorziet in de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd klaar is voor de toekomst. Inmiddels zijn er al bijna 1 miljard data-updates bij klanten van Personio geautomatiseerd, waarmee tijdrovende taken en verzoeken bij klanten zijn voorkomen.

Onlangs heeft Personio Back overgenomen, een employee experience-oplossing die belangrijke HR-processen automatiseert. Het Back-team beschikt over aanzienlijke expertise in het ontwikkelen van workflows die werken over meerdere, gefragmenteerde processen, evenals specifieke kennis over ticketing en kennismanagement om de efficiency van HR-teams te versterken.

Daarnaast kunnen klanten nu gebruikmaken van ruim 100 geïntegreerde apps en APIs en nieuwe mogelijkheden van Personio voor workflow automation en monitoring, om handwerk weg te nemen bij taken zoals het aannemen van personeel, data-analyses en urenregistratie. Samen verbeteren ze de operaties tijdens de gehele medewerker-levenscyclus en kunnen HR-teams zich focussen op meer strategische taken, kosten besparen en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering.

Neil Mehta, oprichter en Managing Partner van Greenoaks Capital: “Het product van Personio is een onmisbaar hulpmiddel geworden voor Europese mkb-ondernemingen, nu ze zich herstellen van de gevolgen van corona. Nu deze bedrijven geconfronteerd worden met de kans op economische onzekerheid in de toekomst, is Personio belangrijker dan ooit, als platform dat klanten helpt om HR- en salarisprocessen efficiënter en veerkrachtiger te maken, tot tevredenheid van zowel werknemers als werkgevers . Wij geloven dat Personio tot de beste SaaS-bedrijven ter wereld behoort, met een snelle groei, een duurzaam bedrijfsmodel en uitzonderlijk leiderschap. We zijn verheugd om opnieuw samen te werken met Hanno en zijn team en kijken ernaar uit om onze reis nog vele jaren voort te zetten.”

Hanno Renner, medeoprichter en CEO van Personio: “Onze klanten zijn de reden voor ons bestaan ​​en onze topprioriteit is waarde creëren voor die klanten . We hebben besloten om extra kapitaal aan te trekken omdat we zo veel mogelijkheden zien om te investeren in ons product en daarmee de waarde die we kunnen bieden, nog verder te vergroten. Die uitbreidingen zullen allemaal worden geïntegreerd in People Workflow Automation, waarmee klanten workflows kunnen automatiseren op basis van gebeurtenissen in de levenscyclus van de werknemer, van promoties en locatiewijzigingen tot vakantieverzoeken. Door ons op deze strategie te blijven concentreren, verwachten we onze sterke groei voort te zetten en verder te versnellen in 2022 en 2023. Daarbij blijven we klanten de best mogelijke service bieden, die helpt om de efficiency van hun bedrijf te verbeteren.”

Ruim 6.000 bedrijven met in totaal meer dan 500.000 medewerkers hebben hun personeelsprocessen inmiddels geautomatiseerd met Personio. Bedrijven uit een groot aantal verschillende sectoren gebruiken Personio, waaronder technologiebedrijven zoals GoSpooky en Sensorfact, gevestigde spelers in het middensegment zoals Dopper, SkinVision en Social Blue, maar ook NGO’s, zoals UNO-Flüchtlingshilfe e.V. (de Duitse partner van UNHCR). Personio bedient klanten met 10 tot 2.000 werknemers , maar de grootste groei is afkomstig van bedrijven met 200 tot 2.000 werknemers, die de maatwerkmogelijkheden en functionele diepte van het systeem waarderen.

Blijft Personio zijn ‘HR besturingssysteem’ verder uitbreiden om meer aspecten van de levenscyclus van werknemers te automatiseren. Begin 2022 lanceerde Personio de nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing, waarmee organisaties hun mensen beter kunnen helpen bij hun ontwikkeling , eerlijk belonen en de algehele prestaties kunnen verbeteren.

Over Personio

Personio is het People Operating System voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2.000 werknemers. Personio is gevestigd in Amsterdam, Berlijn, München, Barcelona, Madrid, Londen en Dublin en heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Dat doet Personio met alles-in-een HR-software, inclusief human resources, recruiting en payroll, waarmee HR verder kan gaan dan HR alleen. Dankzij People Workflow Automation-technologie helpt Personio meer dan 6.000 klanten in heel Europa vertragingen te voorkomen en kansen optimaal te benutten.

In juni 2022 ontving Personio additionele investering van $200 miljoen, via een tweede ronde van zijn Series E-financiering, waarmee de waardering van het bedrijf nu $8,5 miljard bedraagt. Kijk voor meer informatie op https://personio.nl/

Over Greenoaks

Greenoaks is opgericht in 2012 en is een wereldwijde investeringsmaatschappij die gefocuste langetermijn investeringen doet in bedrijven over de hele wereld die gebruikmaken van technologie. Het bedrijf investeert na de oprichters aan het begin van hun reis en bouwt partnerschappen op die tientallen jaren standhouden. Greenoaks heeft investeringen geleid in categorie bepalende bedrijven zoals Discord, Brex en Airtable in de VS; Coupang in Zuid-Korea; en Kavak in Latijns-Amerika. Kijk voor meer informatie op https://www.greenoaks.com/.

Contactpersonen voor de pers:

Personio GmbH Laura Weidner Associate PR Manager E-Mail: press@personio.de

Stark Narrative Personio Persdesk Tel: 06 212 878 25 E-mail: personio@starknarrative.com