31. maart 2022

Personio helpt mkb-ondernemingen bij het aanpakken van de talentcrisis met nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing

Personio Performance & Development

Amsterdam, 31 maart 2022 – Personio, Europa’s toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, biedt een nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing waarmee organisaties hun mensen beter kunnen helpen om zich te ontwikkelen, ze eerlijk belonen en de algehele prestaties verbeteren. Dit gebeurt door handmatige en tijdrovende processen rond prestatiebeheer te automatiseren. Zo kunnen HR-teams zich meer concentreren op het behouden en koesteren van toptalent. Essentieel in een tijd waarin het behouden van goede medewerkers belangrijker is dan ooit tevoren.

Bijna de helft (46%) van de Nederlandse mkb-werknemers is van plan in de komende 12 maanden op zoek te gaan naar een nieuwe baan, zo blijkt uit recent onderzoek door Personio. Ruim een kwart (26%) noemt daarbij een gebrek aan carrièremogelijkheden als een van hun belangrijkste redenen om te vertrekken. Dit maakt duidelijk dat zowel retentie als prestatiebeheer prioriteiten moeten zijn voor mkb-bedrijven. Maar 60% van de HR-beslissers in het mkb zegt niet genoeg tijd te hebben om de ontwikkeling van hun mensen zo effectief te managen als ze zouden willen.

Complete, geïntegreerde HR-oplossing

Door bedrijven te helpen bij het digitaliseren van tijdrovende prestatieworkflows en ze in staat te stellen om al hun personeelsgegevens, HR-activiteiten en talentbeheer in één centrale oplossing te beheren, maakt Personio’s nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing talentbeheer eenvoudiger en efficiënter. Zo krijgen HR-afdelingen de ruimte om zich te concentreren op wat het belangrijkste is: HR-teams en managers ondersteunen bij het betrekken, behouden en ontwikkelen van hun mensen.

De belangrijkste mogelijkheden van Personio Performance & Ontwikkeling zijn onder meer geautomatiseerde prestatiecycli, high-impact beoordelingen en 360 graden-feedback, het bijhouden van doelstellingen en gecentraliseerd trainingsmanagement. Personio blijft deze oplossing verder ontwikkelen om te voorzien in de veranderende behoeften van bedrijven.

Lars Boom, country manager Benelux voor Personio: “Werknemers zijn de grootste troef van ieder bedrijf. Maar nu veel bedrijven moeite hebben om mensen te werven die ze nodig hebben en het risico lopen om waardevol talent kwijt te raken aan concurrenten, is het belangrijker dan ooit dat werkgevers zich concentreren op het behouden en ontwikkelen van hun werknemers. Aangezien werknemers hun carrière na de coronapandemie weer op de rit willen krijgen en ook bedrijven de draad weer oppakken, is het van cruciaal belang om de prestaties en talentbeheer op de juiste manier aan te pakken. Met de juiste tools kunnen werkgevers onnodig administratieve taken en wrijving voorkomen en meer tijd besteden aan het ontwikkelen en belonen van hun mensen, waardoor de prestaties van de hele organisatie worden verbeterd.” 

De nieuwe Performance & Ontwikkeling-oplossing is een aanvulling op Personio’s bestaande mogelijkheden voor personeelsbeheer tijdens de hele levenscyclus van de werknemer, inclusief werving, onboarding, HR-beheer en loonadministratieprocessen – die allemaal kunnen worden geautomatiseerd over verschillende tools en teams heen, dankzij People Workflow Automation.

Meer over Personio Performance & Ontwikkeling is te vinden op www.personio.nl/performance.

Contactpersonen voor de pers MCS PR Personio Persdesk Tel: 023 562 82 08 E-mail: personio@mcspr.nl

Over Personio Personio is het People Operating System voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2.000 werknemers. Personio is gevestigd in München, Madrid, Londen, Dublin en Amsterdam en heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Dat doet Personio met alles-in-een HR-software, inclusief human resources, recruiting en payroll, waarmee HR verder kan gaan dan HR alleen. Dankzij People Workflow Automation-technologie helpt Personio meer dan 6.000 klanten in heel Europe om vertragingen te voorkomen en kansen optimaal te benutten.

In oktober 2021 ontving Personio een Series E-financiering, waarmee de waardering van het bedrijf nu $6,3 miljard bedraagt. Dit maakt Personio niet alleen tot het meest waardevolle HR-techbedrijf van Europa, maar behoort het bedrijf tevens tot de top-10 van Europa’s meest waardevolle startups. Kijk voor meer informatie op: www.personio.nl.