22. augustus 2022

Personio Foundation doet eerste oproep voor lidmaatschapsaanvragen

Personio Foundation

Amsterdam, 22 augustus 2022 – Vanaf vandaag kunnen non-profitorganisaties die actief zijn zijn op het gebied van klimaatverandering of onderwijs een aanvraag indienen om lid te worden van de Impact Portfolio van Personio Foundation. Organisaties waarvan de lidmaatschapsaanvraag wordt goedgekeurd ontvangen meerjarige subsidies, strategische ondersteuning en toegang tot Personio HR-managementsoftware. Daarnaast kunnen begunstigden samen met andere impactportfoliopartners helpen bij het opzetten van creëren van de HR Accelerator en een community.

De missie van Personio Foundation is het ondersteunen van vooruitstrevende en innovatieve organisaties die zich inzetten om klimaatverandering tegen te gaan of die actief zijn in het onderwijs. Dit gebeurt via de Impact Portfolio en de HR Accelerator. Sinds de lancering in december 2021 ondersteunt de Foundation inmiddels acht NGO's via deze Impact Portfolio, terwijl de HR Accelerator is begonnen met het creëren van content om non-profitorganisaties te ondersteunen op het gebied van HR.

Hanno Renner, mede-oprichter van Personio en voorzitter van de Foundation, zegt: “Deze eerste wereldwijde oproep voor aanmeldingen voor onze Impact Portfolio is een belangrijke mijlpaal voor de Foundation. Met al acht organisaties in onze portefeuille kijken we ernaar uit om samen te werken met meer non-profitorganisaties, om zo te zorgen nog meer impact op onderwijs en klimaatverandering. Het is altijd onze ambitie geweest om het succes van Personio te koppelen aan het aanpakken van deze urgente uitdagingen, dus het is echt geweldig om de Foundation nu naar een volgend niveau te tillen.”

Martjin Lopes Cardozo, CEO bij Circle Economy, een organisatie die de praktische en schaalbare implementatie van de circulaire economie wil versnellen en een Impact Portfolio-begunstigde, zegt: “We zijn erg dankbaar voor de hulp van Personio. Dit stelt ons in staat om vooruitstrevender en actiever te zijn bij het realiseren van onze ambitieuze doelen om de circulariteit in het komende decennium te verdubbelen. Dit is een essentiële ontwikkeling om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.”

Organisaties moeten aan de volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap:

  • Organisaties: officiële non-profitstatus is vereist

  • Actiegebied: actief op het gebied van klimaatverandering en/of onderwijs

  • Geografische focus: de Foundation ondersteunt organisaties over de hele wereld

  • Speciale focus: organisaties met innovatieve, schaalbare oplossingen om klimaatverandering en onderwijs aan te pakken.

Personio Foundation is in 2021 opgericht door Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven. De stichting is gebaseerd op een toezegging die bij de oprichting van Personio is gedaan om 1% van het eigen vermogen van het bedrijf te reserveren voor goede doelen. Dit belang van 1% is momenteel $85 miljoen waard.

Organisaties die zich willen aanmelden kunnen de Personio Foundation-website bezoeken, waar de aanmeldingslink vanaf 22 augustus live zal zijn.

Over Personio

Personio is het People Operating System voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2.000 werknemers. Personio is gevestigd in Amsterdam, Berlijn, München, Barcelona, Madrid, Londen en Dublin en heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Dat doet Personio met alles-in-een HR-software, inclusief human resources, recruiting en payroll, waarmee HR verder kan gaan dan HR alleen. Dankzij People Workflow Automation-technologie helpt Personio meer dan 7.000 klanten in heel Europa vertragingen te voorkomen en kansen optimaal te benutten.

In juni 2022 ontving Personio additionele investering van $200 miljoen, via een tweede ronde van zijn Series E-financiering, waarmee de waardering van het bedrijf nu $8,5 miljard bedraagt. Kijk voor meer informatie op https://personio.nl/.

Contactpersonen voor de pers:

Stark Narrative

Personio Persdesk

Tel: 020 794 4735

E-mail: personio@starknarrative.com