16. december 2021

Personio Foundation gaat met $63 miljoen organisaties op het gebied van klimaat en educatie ondersteunen

Personio Team 2019

Amsterdam, 16 december 2021 – Personio, het toonaangevende Europese HR-softwarebedrijf voor het mkb, heeft Personio Foundation opgericht: een onafhankelijke en non-profit organisatie die financiële en zakelijke ondersteuning biedt aan NGO’s en sociale ondernemingen. De Foundation gaat zich focussen op educatie en klimaatactiviteiten, twee van de grootste uitdagingen waar de wereld op dit moment voor staat. Corona heeft 20 jaar verbetering in educatie teniet gedaan, terwijl stappen om klimaatverandering tegen te gaan aanzienlijk achterblijven bij de gestelde doelstellingen.

Personio Foundation is gebaseerd op een commitment dat werd gemaakt bij de oprichting van Personio, om 1 procent van de bedrijfsaandelen opzij te zetten voor goede doelen. Deze 1 procent is inmiddels $63 miljoen (55,68 miljoen euro) waard en zal blijven groeien tot een beursgang. De Personio Foundation ontvangt daarnaast nog $3 miljoen (2,65 miljoen euro) aan donaties van de oprichters van Personio, investeerders en van het bedrijf zelf. Daarmee kunnen direct de eerste stappen worden gezet.

De oprichters van Personio, Hanno Renner (CEO), Roman Schumacher (CPO), Arseny Vershinin (CTO) en Jonas Rieke (COO) – zullen nauw betrokken zijn bij de strategie van de Foundation. Ze worden verder geadviseerd door Nicola Crosta, oprichter van Impact46 en een voormalig official van de Verenigde Naties en erkend expert op het management van dergelijke stichtingen. De dagelijkse operaties zullen worden uitgevoerd door een apart team, ondersteund door de expertise van gedetacheerde Personio-medewerkers. Selectie van de begunstigden gebeurt via een robuust screeningproces, ondersteund door externe consultants.

Hanno Renner, co-founder van Personio en chairman van de Foundation: “De coronacrisis heeft er wereldwijd voor gezorgd dat de ongelijkheid in educatie sterk is toegenomen. Tegelijkertijd zijn wij de laatste generatie die iets kunnen doen om de koers van klimaatverandering te wijzigen. De Personio Foundation is bedoeld om verandering te stimuleren in deze vitale gebieden die directe actie vereisen en die Personios werknemers en investeerders aan het hart gaan.”

“Wij willen invulling geven aan onze kernwaarde ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’, die al sinds dag één een belangrijk onderdeel van ons bedrijf is. We zijn dankbaar dat we Personio Foundation nu kunnen lanceren, dankzij de inspanningen van het hele Personio-team en het vertrouwen dat onze investeerders in ons hebben.”

Hoewel het gebaseerd is in Europa, is Personio Foundation open voor aanvragen uit de hele wereld voor zowel financiële als niet-financiële ondersteuning, via twee steunprogramma’s. Begunstigden in het Impact Portfolio krijgen financiële subsidies en mentoring, zonder restricties. De Impact Accelerator adresseert een van de belangrijkste uitdagingen waar de sector voor staat, met kennis en HR-advies om maatschappelijke organisaties te helpen bij het ontwikkelen van hun belangrijkste kapitaal: hun mensen.

De eerste groep begunstigden zal rechtstreeks worden geselecteerd door het Foundation-team. Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van tien criteria rond de ROBUSTNESS van iedere organisatie en de potentiële impact. Later in 2022 volgt er een wereldwijde oproep voor voorstellen, via de website van de Foundation en via social media.

De lancering van Personio Foundation is de nieuwste in een aantal initiatieven van Personio, bedoeld om waarde terug te geven aan de samenleving. Onlangs is Personio.org gelanceerd om organisaties zoals NGOs, universiteiten en de publieke sector betere toegang te geven tot de HR-services van het bedrijf. Hierbij gaat het onder andere om kortingen voor non-profit/liefdadige instellingen, om ook organisaties en sectoren te ondersteunen die niet in aanmerking komen voor de Personio Foundation.

Hanno Renner vervolgt: “We bedienen al honderden organisaties die actief zijn in educatie, non-profit en de publieke sector. We zijn altijd aan het kijken hoe we deze organisaties kunnen helpen om hun impact te vergroten. Met Personio.org zijn onze services nog toegankelijker voor organisaties die zich inzetten voor het de maatschappij en die onze missie ondersteunen om HR-software te ‘democratiseren’.”

Informatie over Personio Foundation: http://www.personio.foundation/.

Noot voor de redactie:

De Impact Portfolio De Personio Foundation zal ieder jaar een aantal non-profit en maatschappelijke organisaties die actief zijn in educatie en het klimaat selecteren om lid te worden. Het initiële doel is om in 2022 maximaal 10 organisaties te ondersteunen, in de toekomst waarschijnlijk gevolgd door meer. Naast financiële ondersteuning zal de Personio Foundation de begunstigden ondersteunen bij:

  1. Het versterken van het bewustzijn rond de uitdagingen waar zij zich voor inzetten;

  2. Het opzetten van activiteiten om fondsen te werven;

  3. Het faciliteren van netwerkactiviteiten met andere ‘high impact’-organisaties en met teams van Personio.

De Impact Accelerator De Impact Accelerator zal een gratis community en kennishub bieden om deze organisaties te helpen bij het invoeren van de nieuwste en beste HR-processen. Personio-medewerkers krijgen de gelegenheid om hun tijd en expertise in te zetten om organisaties te helpen en om de expertise over te dragen die zij hebben opgedaan tijdens het werken met 5.000 klanten en bij Personio.

Personio en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Personio spant zich in om liefdadigheidsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties te ondersteunen, met toegang tot de beste HR-software. Personio stimuleert medewerkers ook om deel te nemen aan ‘impact days’ en om processen in de software in te bouwen waarmee klanten hun eigen groene initiatieven kunnen opzetten en versterken.

Over Personio Personio is het People Operating System voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2.000 werknemers. Personio is gevestigd in München, Madrid, Londen, Dublin en Amsterdam en heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Dat doet Personio met alles-in-een HR-software, inclusief human resources, recruiting en payroll, waarmee HR verder kan gaan dan HR alleen. Dankzij People Workflow Automation-technologie helpt Personio meer dan 5.000 klanten in heel Europe om vertragingen te voorkomen en kansen optimaal te benutten.

In oktober 2021 ontving Personio een Series E-financiering, waarmee de waardering van het bedrijf nu $6,3 miljard bedraagt. Dit maakt Personio niet alleen tot het meest waardevolle HR-techbedrijf van Europa, maar behoort het bedrijf tevens tot de top-10 van Europa’s meest waardevolle startups. Kijk voor meer informatie op: www.personio.nl

Contactpersonen voor de pers MCS PR Personio Persdesk Tel: 023 562 82 08 E-mail: personio@mcspr.nl