Raisin

Raisin koos Personio voor het structureren van de HR-afdeling

Branche: Financiële dienstverlening

Over het bedrijf: Raisin, een start-up op het gebied van FinTech, werd opgericht in 2012 en is een portal voor termijndeposito’s waarmee klanten in Europa profiteren van eenvoudige, veilige en winstgevende spaar- en beleggingsproducten. Het platform heeft Berlijn als uitvalsbasis, is actief in meer dan 28 landen en werkt samen met 80 banken. Raisin groeit razendsnel – ook op het gebied van personeel.

Raisin Hero Image
Dr. Lea Schroeder
Dr. Lea Schroeder

VP Talent & Culture

Raisin Logo

Rommelige processen - een probleem dat we kunnen oplossen

Raisin gebruikt al meer dan een jaar de HR-managementtool van Personio. Personio hielp Raisin om de snelle groei van het bedrijf en de daaruit voortvloeiende hogere eisen op het gebied van human resources aan te kunnen en om duurzame oplossingen te vinden.

Personio biedt start-ups veel mogelijkheden om hun HR-processen te structureren en om ze te optimaliseren op basis van gegevens.

Uitdagingen voor de HR-afdeling

De snelle groei van het bedrijf leidde tot meer werk in het sollicitantenbeheer en in het beheer van personeelsgegevens. De handmatige administratie en goedkeuring van verlofaanvragen nam veel tijd in beslag. Er was geen beknopt overzicht van absentie voor de gehele organisatie –en ook geen mogelijkheid om specifieke prestatie indicatoren te verzamelen voor verschillende afdelingen. Bovendien leidden hindernissen in de communicatie en handmatige processen voor het aanpassen van personeelsgegevens tot onnodige vertragingen.

 • Handmatig indienen van verzoeken

 • Ontbrekende rapporten

 • Inefficiënte communicatie

320
medewerkers
28
Vestigingslanden
80
Partner banken

Met Personio kunnen we werken op een manier die daarbij past en aan al onze verplichtingen voldoet.

Geen problemen meer bij werving

Het was moeilijk om de efficiëntie van werving bij Raisin te beoordelen, doordat de prestaties van afzonderlijke kanalen onmeetbaar waren. Bovendien ontbrak het de organisatie aan systematische verwerking, waardoor kandidaten soms over het hoofd werden gezien. Ook was het moeilijk om een overzicht te krijgen van alle sollicitaties voor iedere functie en fase. De productie van rapporten moest handmatig en gegevens kwamen uit tal van verschillende bronnen.

 • Geen performance evaluaties

 • Hoge administratieve lasten

 • Geen overzicht van sollicitaties

Raisin Team

Redenen voor de introductie

Een snelgroeiend bedrijf met onbenut potentieel op het gebied van HR heeft competente ondersteuning nodig van een efficiënt systeem.

Eindelijk structuur: meetbaar succes met Personio

Na een kennismakingsgesprek op een HR-beurs ging het snel. Tijdens een eerste testfase overtuigde Personio Raisin met zijn uitgebreide en gebruiksvriendelijke functies. Dat de cloudoplossing in Europa werd gehost, was een ander pluspunt voor Personio vanwege de steeds strenger wordende eisen op het gebied van gegevensbescherming.

Minder druk op salarisadministratie

Medewerkers van de salarisadministratie kunnen zich beter concentreren op essentiële aspecten doordat alle relevante functies en gegevens zich netjes op één locatie bevinden. Medewerkers kunnen via hun Personio-gebruikersaccount zelf hun maandoverzichten verkrijgen en downloaden.

Efficiënt HR-management

Lange communicatiekanalen behoren tot het verleden. Medewerkers worden via hun eigen gebruikersaccount en aanpasbare toegangsrechten actief betrokken bij HR-processen. Ze kunnen bijvoorbeeld zelfstandig hun bankgegevens, adressen etc. bijwerken. De dynamische rapportfunctie biedt nog een groot voordeel: belangrijke rapporten en exports kunnen met een paar simpele muisklikken worden gegenereerd.

 • Loonstrookjes online opvragen

 • Snelle communicatie

 • Efficiënt beheer van mastergegevens

Uitgebreide ondersteuning voor HR-uitdagingen

Personio kan zich op veel gebieden aanpassen aan onze specifieke behoeften en processen. De proactieve hulp die we tijdens de implementatie van het systeem ontvingen en de intuïtieve gebruikersinterface zorgden voor een soepele introductie. Het team van Personio reageerde steeds snel op onze vragen.

 • Korte reactietijden van het support team

 • Vlotte implementatie

Ontdek de voordelen van Personio

Vul je gegevens in, dan neemt één van onze product experts snel contact met je op om een gesprek in te plannen.

Dit kun je verwachten:

 • Een vrijblijvende begeleiding door ons product

 • Gesprekken over jouw topprioriteiten

 • Antwoord op al je vragen

Software waar medewerkers van houden:

G2 Badges - Personio Winner - Winter 2023

Boek je gratis demo

We nemen alleen contact met je op om een afspraak te maken die voor jou past en om jouw specifieke vereisten door te nemen.
*Om u de beste ervaring te bieden, verzoeken wij u vriendelijk alle vereiste contactgegevens hierboven in te vullen.