4. oktober 2023

Personio komt met nieuwe functies om de productiviteit en medewerkerservaring in het mkb te verbeteren

women_in_the_office

Amsterdam, 4 oktober 2023 –  Personio, heeft een reeks verbeteringen aangekondigd die mkb-ondernemingen helpen om het potentieel van mensen te ontsluiten in onze snel veranderende wereld van werk. Daarbij gaat het om de mogelijkheid om surveys te houden, Compensation Management en International Absence. Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen klanten de medewerkersbetrokkenheid meten, de retentie verbeteren en het personeelsbestand efficiënter beheren, ook internationaal. Elk van deze mogelijkheden is een add-on voor Personio's alles-in-één HR-platform, dat is ontworpen voor flexibiliteit en dat meegroeit met de behoeften van klanten.

Het verbeteren van de medewerkerservaring en betere manieren van werken zijn top of mind voor HR-managers. Recent onderzoek van Personio wijst uit dat het verbeteren van de productiviteit voor driekwart (75%) van de Nederlandse HR-managers een directe prioriteit is. Voor de komende drie jaar zijn de belangrijkste aandachtspunten: stappen zetten met projecten rond diversiteit en inclusie  (78%), het aantrekken en vasthouden van toptalent (77%) en het managen en betrekken van externe of hybride teams (77%). 

Hanno Renner, co-founder en CEO van Personio, zei tijdens HUG Londen: “Mkb-ondernemingen vormen het fundament van de Europese economieën. Maar al te vaak moeten HR-teams in deze organisaties zich aanpassen aan snel veranderende trends, zonder de moderne HR-technologie die ze nodig hebben om dat met succes te doen. Ons doel is altijd geweest om daar verandering in te brengen en om onze meer dan 10.000 klanten te helpen om zich te focussen op dat wat echt belangrijk is: het ontsluiten van de kracht van mensen."

Moderne HR-technologie kan teams helpen bij het oplossen van deze uitdagingen. Klanten van Personio hebben een belangrijke rol gespeeld bij het creëren en testen van de nieuwe functies. 

Anna Rusinek, Head of Business Development & People Analytics bij Westwing, maakte deel uit van de co-creatiecommissie voor de Compensation Management-functie: “Bij ons staat de medewerkerservaring voorop. Compensation Management zal ons helpen dit te realiseren, door de complexiteit te verminderen en door ons in staat te stellen al onze energie te richten op het ontwikkelen van onze teams.”

Nieuwe manieren om de productiviteit van HR-teams en de medewerkerservaring te verbeteren

De drie nieuwe functies bieden het mkb meer waarde en kunnen naar behoefte worden ingeschakeld, zodat ze organisaties kunnen ondersteunen wanneer deze groeien:

  • Compensation Management: mkb-ondernemingen staan onder andere voor uitdagingen bij het voldoen aan de veranderende wetgeving op het gebied van salaristransparantie. Tot nu toe zijn aanpassingen van het salaris en van andere vergoedingen vaak handmatige processen waarbij vaak fouten werden gemaakt. Compensation Management brengt hier verandering in. Mkb-ers kunnen nu eerlijkere en beter geïnformeerde beslissingen nemen met behulp van gestroomlijnde salarisbeoordelingen, -goedkeuringen en -aanpassingen in de Personio tool. Daarbij worden gevoelige personeelsgegevens beschermd. HR-teams kunnen hun medewerkers makkelijker vasthouden en motiveren met redelijke beloningen, terwijl de verbeterde efficiëntie de algehele prestaties van de organisatie verbetert.

  • Surveys: tweeweg communicatie tussen medewerkers en leidinggevenden is cruciaal voor het creëren en behouden van een sterke bedrijfscultuur die zorgt voor meer betrokkenheid en beter behoud van medewerkers. Personio Surveys is een multifunctionele alles-in-één tool waarmee HR- en personeelsmanagers snel nuttige inzichten kunnen verkrijgen door eerlijke feedback van werknemers te verzamelen. Teams kunnen zo de betrokkenheid monitoren en meten, trends bijhouden en de tevredenheid van hun personeel vergroten, terwijl ze tegelijkertijd medewerkers een anonieme manier bieden om hun mening te geven.

  • International Absence Engine: Bedrijven die in heel Europa actief zijn, hebben te maken met uiteenlopende en veranderende vereisten op het gebied van arbeidswetgeving en absentiebeleid. Deze verschillen zijn verwarrend voor medewerkers en vereisen dat HR-teams tijd besteden aan het vermijden van compliance problemen. Personio's International Absence Engine biedt HR-teams en werknemers gemoedsrust met het opstellen van absentiebeleid, goedkeuringen, berekeningen van vakantiedagen en nog veel meer. HR-teams kunnen snel nieuwe medewerkers over de hele wereld toevoegen met vooraf geconfigureerde beleidstemplates, deze aanpassen en automatiseren en het risico op fouten verminderen omdat er weinig tot geen handmatige handelingen nodig zijn.

Maria Angelidou-Smith, Chief Product and Technology Officer bij Personio: “Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen onze klanten de complexiteit verminderen, tijd terugwinnen en hun medewerkers in staat stellen om optimaal te presteren. Het zijn de nieuwste stappen in ons constante streven om meer waarde en innovatie te leveren aan onze klanten, zodat ze in de constant veranderende wereld van werk succesvol blijven."

Personio's International Absence Engine is vanaf vandaag beschikbaar. Klanten kunnen zich ook aanmelden voor vroege toegang tot Surveys en Compensation Management, in aanloop naar de lanceringen, begin 2024. De nieuwe functies voegen zich bij andere recente productverbeteringen, waaronder Whistleblowing en AI-Powered Answers chatbotfunctionaliteit. Ze vormen zo een groeiende set van tools die teams helpen om optimaal te presteren.

Meer informatie: 


Over Personio

Personio is het People Operating System voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2.000 werknemers. Personio is gevestigd in Amsterdam, Berlijn, München, Barcelona, Madrid, Londen, Dublin en New York en heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan focussen op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. Dat doet Personio met alles-in-een HR software, dat begint met recruiting, onboarden, HR-administratie zoals verlof aanvragen, performance & development, tot aan voorbereidende payroll. Dankzij People Workflow Automation-technologie helpt Personio meer dan 10.000 klanten in heel Europa vertragingen te voorkomen en kansen optimaal te benutten. Kijk voor meer informatie op https://personio.nl/.

Contactpersonen voor de pers

Personio SE & Co. KG  Laura Weidner  Associate PR Manager  E-mail: press@personio.de

Stark Narrative

Personio Persdesk Tel: 06 251 390 41 E-mail: personio@starknarrative.com