18. januari 2021

Personio haalt $125 miljoen op in Series D funding, wordt daarmee gewaardeerd op $1,7 miljard en groeit daarmee uit tot hét Europese HR-platform voor het MKB

Personio Executive Team

+++ Personio is in 2020 in omvang verdubbeld, door het helpen van Europese MKB organisaties bij het ontsluiten van hun productiviteitspotentieel middels het digitaliseren en automatiseren van HR processen

+++ Met het extra kapitaal kan Personio zijn groei in Europa versnellen, onder andere in Nederland, en verder investeren in zijn HR-platform 

+++ De financieringsronde werd geleid door de bestaande investeerder Index Ventures; Meritech sluit zich in deze ronde aan

München, 18 januari 2021: Personio, het alles-in-één HR-platform, maakt vandaag bekend een nieuwe en voorlopige Series D funding ter waarde van $125 miljoen op te halen in een investeringsronde. Daarmee stijgt de waarde van het bedrijf tot $1,7 miljard.

De nieuwe financiering zal de verdere internationale expansie van het softwarebedrijf versnellen en ondersteunt de ambitie om hét toonaangevende HR-platform voor Europese MKB’s te worden. De financiering volgt op een jaar van sterke groei: in 2020 verdubbelde de omzet, ondanks ongunstige marktomstandigheden.

Personio biedt alles-in-één HR-software voor kleine en middelgrote bedrijven met 10 tot 2000 medewerkers. Het bedrijf heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR-afdelingen zich kunnen concentreren op het meest waardevolle bezit van een bedrijf: de medewerkers. De software van Personio omvat human resources, werving en salarisadministratie, en ondersteunt alle HR-kernprocessen die elke organisatie moet uitvoeren. Personio helpt al meer dan 3000 MKB-bedrijven in heel Europa om hun productiviteitspotentieel te ontsluiten door personeelsactiviteiten te digitaliseren en te automatiseren. Onder hen zijn Nederlandse klanten, zoals GoSpooky, een social-first marketingbureau, en Channable, een hulpprogramma voor feed management en PPC.

De laatste financieringsronde werd geleid door investeerder Index Ventures, die eerder vooraanstaande softwarebedrijven, zoals Slack, Dropbox en Zendesk, ondersteunde bij hun beursgang. Alle andere bestaande investeerders van Personio –Accel, Lightspeed Venture Partners, Northzone, Global Founders Capital en Picus– namen aan de laatste financieringsronde deel.

Ze kregen daarbij gezelschap van Meritech, dat een lange staat van dienst heeft in het ondersteunen van zeer succesvolle SaaS-bedrijven. Meritech was bijvoorbeeld de eerste externe investeerder in Salesforce en investeerde recent in de succesvolle bedrijven Datadog, Snowflake en UiPath.

De laatste financiering komt slechts twaalf maanden nadat het bedrijf $75 miljoen aan Series C funding ophaalde in een ronde onder leiding van Accel en brengt het totale investeringsbedrag van Personio op meer dan $250 miljoen.

Met het nieuwe kapitaal kan Personio zijn expansie in Europa vergroten en zich concentreren op de verdere ontwikkeling van zijn cloudsoftware. Doel is om het toonaangevende Europese HR-systeem voor werving, personeelsadministratie en salarisadministratie voor kleine en middelgrote bedrijven te worden.  

Personio heeft onder andere de volgende plannen voor het komende jaar:

  • Verdere verbetering en verdieping van de kernfuncties van het product, om nog meer processen te bieden die HR-teams ondersteunen bij hun dagelijkse werk en bij het stroomlijnen van HR processen binnen hun organisaties;

  • Introductie van Personio Marketplace met nieuwe integraties in Q1, zodat klanten processen kunnen automatiseren met programma’s, zoals Slack, Microsoft Teams en andere HR-gerelateerde software;

  • Aanhoudende snelle groei in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en verdubbeling van investeringen in markten die het bedrijf in 2020 met succes betrad, zoals Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië en de Benelux. In 2021 zullen ook nieuwe markten worden betreden, waaronder Frankrijk en Italië; 

  • Verdubbeling van het internationale personeelsbestand van 500 naar 1000 tegen eind 2021, verdeeld over de vier kantoren in München (hoofdkantoor), Madrid, Londen en Dublin; waar de nieuwe internationale verkoop- en engineeringhub is gevestigd.

Hoewel de financiering ook een optie biedt voor verdere overnamen, zoals de aankoop van Rollbox in 2019, zijn er momenteel geen fusie- en overnameactiviteiten gepland en blijft de focus gericht op aanhoudende organische groei.

Hanno Renner, medeoprichter en CEO van Personio: „Het afgelopen jaar is voor veel branches en bedrijven moeilijk gebleken, maar heeft tegelijkertijd de digitalisering van kleine en middelgrote bedrijven versneld. Bovendien werd de belangrijke rol van HR-teams aangetoond –temeer omdat velen van ons nog steeds op afstand werken. We zijn dankbaar voor een sterk jaar waarin we konden groeien; inmiddels bedienen we meer dan 3000 Europese MKB-bedrijven. Door ons platform verder uit te breiden, kunnen we onze klanten blijven ondersteunen bij het aanpakken van hun huidige uitdagingen en andere kwesties.

Deze pre-emptieve investering komt eerder dan we hadden verwacht, aangezien we nog steeds over goede middelen beschikken uit onze vorige ronde in januari 2020. Deze sterke interesse en steun van onze investeerders tonen niet alleen de waarde van het aanbod van Personio, maar ook het enorme ontwikkelingspotentieel van het bedrijf in de toekomst. We zijn nog maar pas begonnen het marktpotentieel te benutten.”

Martin Mignot, partner bij Index Ventures en lid van de raad van bestuur van Personio: „MKB’s zijn de ruggengraat van de Europese economie, omdat er op het hele continent 100 miljoen mensen in deze branche actief zijn. Tegelijkertijd wordt de sector verwaarloosd door softwarebedrijven die zich voornamelijk richten op grote ondernemingen. Personio verandert dat dankzij een reeks krachtige tools die zijn afgestemd op de behoeften van kleine bedrijven. Personio is onder leiding van medeoprichter Hanno Renner snel een van de meest invloedrijke en indrukwekkende bedrijven in Europa geworden. We zijn verheugd om met hem en het team samen te werken terwijl ze groeien en reageren op de toenemende vraag naar hun producten.”

Alex Clayton, general partner bij Meritech Capital en het nieuwste lid van de raad van bestuur van Personio verklaarde: „We hebben het genoegen gehad om samen te werken met enkele van de meest succesvolle SaaS-bedrijven ter wereld. Gezien het succes van Personio in de afgelopen vijf jaar en het enorme marktpotentieel, geloven we sterk in het vermogen van Personio om een even succesvol en impactvol bedrijf op te bouwen. Na vele geweldige gesprekken met Hanno in de afgelopen jaren zijn we nu verheugd om deel uit te maken van dat traject.”

Volgens de laatste waardering behoort Personio tot de meest waardevolle particuliere softwarebedrijven in Europa, zoals UiPath, Revolut, Deliveroo en Klarna, stuk voor stuk Europese startups met een waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Onlangs kondigde Personio aan zijn directieteam uit te breiden met de benoeming van drie spraakmakende leiders: Geraldine MacCarthy als Chief Revenue Officer (afkomstig van Dropbox), Ross Seychell als Chief People Officer (afkomstig van Transferwise) en Birgit Haderer als Chief Finance Officer (afkomstig van Zalando). Jonas Rieke, de eerste werknemer van het bedrijf, werd benoemd tot Chief Operations Officer.

Persvragen:

Personio GmbH Kathrin Kirchler Senior PR Manager Tel.: + 49 (0) 159 0616 8883 E-mail: press@personio.de 

Over Personio: Personio biedt alles-in-één HR-software voor kleine en middelgrote bedrijven. Vanuit vestigingen in München, Madrid, Londen en Dublin wil Personio HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk maken, zodat HR-afdelingen zich kunnen concentreren op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de medewerkers. De oplossing van Personio omvat human resources, werving en salarisadministratie en ondersteunt alle HR-kernprocessen die elk bedrijf moet uitvoeren. Personio wordt gebruikt door bijna 3000 klanten in meer dan 80 landen. 

Ga voor meer informatie op http://www.personio.nl.         

Over Index Ventures: Index Ventures is een internationale durfkapitalist met vestigingen in San Francisco en Londen die de meest ambitieuze ondernemers helpt om gedurfde ideeën om te vormen tot internationale bedrijven. Voorbeelden van door Index ondersteunde bedrijven die de wereld om ons heen veranderen, zijn onder meer Dropbox, Figma en Slack. Ga voor meer informatie over Index naar www.indexventures.com 

Over Meritech Capital Partners: Meritech Capital Partners is een toonaangevende leverancier van durfkapitaal in een laat stadium aan categoriebepalende particuliere technologiebedrijven, en vormt een van de best presterende durfkapitalisten van de afgelopen twee decennia. De organisatie werd opgericht in 1999 en beheerde in totaal bijna $4 miljard aan kapitaal. Er werd onder meer geïnvesteerd in Alteryx, Anaplan, Braze, Coupa, Datadog, Facebook, Looker, MuleSoft, NetSuite, Outreach, Proofpoint, Roblox, Salesforce, Segment, Snowflake, Tableau en UiPath. Het bedrijf heeft vestigingen in Palo Alto en San Francisco, CA en is te vinden op www.meritechcapital.com .