Hoe we DUURZAAMHEID beleven bij Personio

Bij Personio geloven we in een cultuur van verworvenheden en impact. We zijn dankbaar voor onze privileges en ondernemen actie om een positieve invloed te hebben op het milieu en de samenleving. Maatschappelijke verantwoordelijkheid betekent zorgen voor elkaar en voor onze planeet. En, belangrijker nog, er iets voor doen. Door onze inspanningen transparant te maken, gebruiken we onze impact om onze waarden uit te dragen en anderen te inspireren ons voorbeeld te volgen.

  Impact Day Climate Change | Personio

  Actiestappen om duurzamer te worden

  Alles draait om actie en transparantie: we doen ons uiterste best om Personio op een ecologisch duurzame manier te runnen. Daarom draaien onze kantoren en digitale diensten allemaal op 100% duurzame energie. Als Personio’s reizen, nemen we de trein in plaats van het vliegtuig. We hebben er bewust voor gekozen alleen milieuvriendelijke mobiliteitsvoordelen aan te bieden, zoals kaartjes voor het openbaar vervoer, elektrische scooters en fietsen voor het dagelijkse woon-werkverkeer.

  Duurzaamheid is een reis: we zijn al jaren actief bezig om onze CO2-uitstoot te verminderen en te compenseren door gecertificeerde klimaatactieprojecten te ondersteunen die het existentiële probleem van klimaatverandering aanpakken. Maar het kan altijd beter, bijvoorbeeld door samen te werken om nog beter inzicht te krijgen in de ecologische voetafdruk van Personio en andere mogelijkheden om die in de toekomst verder te verkleinen.

   Climate Strike - There is no Planet B

   «Bij Personio ondernemen we actie om een positieve invloed te hebben op de samenleving en het milieu. Niet alleen met ons product, maar ook met ons bedrijf als geheel.»

   – Hanno Renner, medeoprichter en CEO van Personio

    portrait of Hanno Renner in Madrid, CEO of Personio

    Impact Stimuleren begint bij iedereen

    We zijn op een missie om impact te hebben: bij Personio en in ons eigen werk houden we ons aan strenge normen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een voorbeeld daarvan is het duurzaamheidscomité van Personio, ons centrum voor groene initiatieven die gericht zijn op medewerkers en klanten. Het is hun missie om van Personio een groenere organisatie te maken. Daarvoor hebben ze maatregelen genomen op het gebied van onder andere zakenreizen, kantoorinrichting en medewerkersbetrokkenheid.

    Toonaangevend tegen klimaatverandering: het is belangrijk dat duurzaamheid niet alleen de leidraad is voor ons bedrijf, maar ook voor alle medewerkers en hoe zij met de wereld omgaan. Daarom hebben we individuele en bedrijfsbrede ‘Impact Days’ geïntroduceerd bij Personio, zodat medewerkers tijd kunnen investeren in waardevolle doelen zoals sociale en milieuprojecten.


     Impact Day

     Onze Partners

     Logo Plan A
     Logo Apiday
     Climate Action Logo
     Time for Climate Action Logo

     Onze kernwaarden

     Maatschappelijke verantwoordelijkheid is slechts een van onze kernwaarden die beschrijven wat voor bedrijf we willen zijn, ons begeleiden bij het opbouwen van onze cultuur en bij het nemen van beslissingen voor het bedrijf als geheel.

     Meer info over al onze kernwaarden