11. april 2022

Ontwikkel en behoud je talenten met Performance & ontwikkeling van Personio

P&D Blog

Een tekort aan goede arbeidskrachten en de strijd om talent: twee termen die momenteel terrein winnen. Uit ons nieuwe HR-onderzoek blijkt namelijk dat de helft van je medewerkers momenteel op zoek is naar een nieuwe baan.

Het goede nieuws is dat het behouden van je werknemers niet afhangt van het salaris. Uit ons onderzoek is namelijk gebleken dat doorgroeimogelijkheden de kans vergroten dat medewerkers bij je bedrijf blijven.

En misschien nog wel beter nieuws: Personio heeft zojuist een waardevolle functionaliteit geïntroduceerd waarmee je je medewerkers precies deze mogelijkheden kunt aanbieden: Performance en ontwikkeling.

Behoud medewerkers dankzij moeiteloos performance management.

Wat zijn de voordelen van Performance & ontwikkeling van Personio?

Met gecentraliseerde en geautomatiseerde processen kunnen HR-teams nieuwe performance- en ontwikkelingsprogramma’s ontwikkelen en effectief implementeren. Zo heb je meer tijd voor effectieve strategieën om talenten te behouden en enthousiast te maken over jouw bedrijf.

Performance & ontwikkeling maakt deel uit van Personio, onze holistische HR-software die HR-kernprocessen, talentmanagement en personeelsanalyses samenbrengt in één tool.

Nieuwsgierig geworden? Dan laten we je graag kennismaken met onze nieuwe functie ‘Performance & ontwikkeling’.

Geautomatiseerde performance processen: regelmatige feedback is een belangrijke factor om de prestaties van je medewerkers te verbeteren. Met Personio zet je eenvoudig performance processen op voor je bedrijf en laat je leidinggevenden en medewerkers zelf de functioneringsgesprekken plannen en uitvoeren. HR controleert alleen nog in real time de hele voortgang.

Performance Cycle

Eerlijke 360-gradenfeedback: verzamel feedback van alle betrokken collega’s om volledige en nauwkeurige beoordelingen te maken.

Performance Reviews

Effectieve feedbackformulieren en beoordelingsschalen: zorg voor constructieve en volledige feedback. Onze aanpasbare feedbackformulieren en verschillende beoordelingsschalen helpen je daarbij.

Performance Questions

Vlotte feedbackgesprekken: plan prestatiebeoordelingen met meerdere deelnemers rechtstreeks in de tool en voeg ook het feedbackformulier toe voor een optimale voorbereiding.

Performance Meeting

Doelstellingen duidelijk opvolgen: bepaal zowel kwalitatieve als kwantitatieve doelstellingen voor elke medewerker, koppel het bereiken van de doelstellingen aan bonusbetalingen en volg de voortgang gedurende het jaar.

Performance Goals

Centraal opleidingsbeheer: alle opleidingen bijhouden, de juiste mensen eraan toewijzen en controleren of medewerkers de opleidingen daadwerkelijk hebben gevolgd.

Efficiënt opleidingsbeheer voor alle deelnemers

Courses Overview

Schrijf medewerkers eenvoudig in voor cursussen met meerdere sessies en datums, bekijk wie daadwerkelijk heeft deelgenomen en zorg ervoor dat iedereen in het bedrijf zich optimaal kan ontwikkelen.

Hoe kan Performance & ontwikkeling helpen bij het behoud van personeel?

Als je jouw medewerkers zich op de juiste manier laat ontwikkelen, zul je ze automatisch makkelijker behouden. Uit een onderzoek van LinkedIn bleek bijvoorbeeld dat 94% van de medewerkers langer bij het bedrijf zou blijven als er een goed leer- en ontwikkelingsprogramma aangeboden werd. Maar tot nu toe biedt slechts een derde (28%) van de Europese mkb’s dergelijke programma’s aan om medewerkers te behouden.

Met alle gevolgen van dien: als een medewerker het bedrijf verlaat, kost dat gemiddeld 14.300 euro. Als er tien per maand vertrekken, lopen de jaarlijkse kosten op tot meer dan een miljoen euro. “De meest voor de hand liggende oplossing om medewerkers langer in dienst te houden, is een doeltreffend opleidings- en ontwikkelingsprogramma”, schrijft de Harvard Business Review.

Als je dergelijke programma’s in je bedrijf wilt opzetten en je medewerkers wilt behouden, kun je de Performance- en ontwikkelingsfuncties van Personio 14 dagen lang gratis uitproberen.

Hannah Popham

Hannah Popham

Hannah is a Senior Content Marketing Manager at Personio. She loves writing about the ever-changing ways that we work and how they intersect with our lives outside work.