HR Software

Personio, de nr. 1 HR-software voor start-ups en mkb’s

De Personio HR-software ondersteunt HR-managers op alle vlakken bij hun dagelijkse werk. Het versnelt routinetaken, vermindert de administratieve chaos en zorgt ervoor dat HR-processen op rolletjes lopen.

  Absence Management Software on Different Devices
  The Social Hub Logo b/w
  Techleap Logo b/w
  Lepaya logo b/w
  Dopper Logo
  Marie Stella Maris Logo
  Bitavo Logo b/w
  Skyteam Logo

  Wat is HR-software?

  HR-software is een verzamelnaam voor alle softwareoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn voor HR-afdelingen. Met HR-software kunnen veel HR-processen worden geautomatiseerd. Alle data wordt ook meteen op de juiste manier verwerkt. Er bestaan geïntegreerde HR-oplossingen, maar ook softwareoplossingen voor specifieke functies, zoals salarismanagement of recruitmentsoftware. 

  Wat zijn de voordelen van HR-software?

  • Tijd besparen: HR-software vereenvoudigt, structureert en optimaliseert processen en herhaalde activiteiten. Werknemers kunnen veel gegevens zelf invoeren en eenvoudig hun digitale personeelsdossier opvolgen. Op die manier is er vaak maar één klik nodig voor de goedkeuring van aanvragen.

  • Toegevoegde waarde: standaardprocessen zijn uitgewerkt in de software. Hierdoor kunnen HR-managers zich meer focussen op belangrijke werkzaamheden, zoals werving en personeelsontwikkeling.

  • Kwaliteit: HR-software automatiseert veel werkstappen en verbetert werkprocessen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit van het team, maar vermindert ook de foutenmarge bij routinetaken.

   Task and Reminders Dashboard in HR Software

   Hoe kies je de juiste HR-software?

   Denk verder

   Eenvoudige personeelsadministratie, meer transparantie, betere processen. Dat klinkt allemaal goed en wel, maar het is niet genoeg. Om een goede HR-managementsoftware te kiezen, moet je weten of de software helpt om de doelstellingen van je bedrijf op middellange en lange termijn te bereiken.

   4 vragen die je jezelf moet stellen

   In de cloud of op locatie? Een alles-in-één software of een kleurrijke verzameling van de beste oplossingen? Welke interfaces heb je nodig? En hoeveel mag software voor personeelsbeheer kosten? Deze gids met vragen helpt je bij het kiezen van de geschikte HR-software.

    Digital Employee Files

    Vraag 1: on-premise of in de cloud?

     Cloud-vs.-On-Premise-Software

     Cloudsoftware

     De markt voor cloudsoftware groeit met gemiddeld 17,6% per jaar, omdat de voordelen van deze oplossing zo groot zijn. Vooral kleine en middelgrote bedrijven profiteren van de flexibiliteit van de cloud. De voordelen: - Ongecompliceerd. Omdat je maandelijks betaalt voor het gebruik, regelt de aanbieder alles wat technisch is, van inbedrijfstelling tot doorontwikkeling. - Voordelig. Er is geen grote initiële investering nodig en je betaalt niet voor hardware of onderhoud. - Flexibel. De data wordt decentraal opgeslagen. Met internettoegang heb je overal toegang tot je gegevens.

     On-premise oplossing

     Je bedient deze software zelf en het is (slechts) zo goed als je IT-afdeling. Bij on-premise oplossingen draag je zowel de eenmalige licentiekosten als de kosten voor onderhoud, exploitatie en doorontwikkeling. De voordelen: Maximale controle. On-premise software draait op je eigen servers in jouw datacenter. Onafhankelijkheid. Je kunt je eigen HR-software naar wens aanpassen en (in) andere oplossingen integreren.

     Vraag 2: best of breed of all-in-one?

     Best of breed

     Als je op zoek bent naar dé beste oplossing voor elk toepassingsgebied, volg je een aanpak die in IT-taal ‘best-of-breed’ wordt genoemd. Als er betere HR-managementsoftware op de markt komt voor een taakgebied, kunnen bedrijven gemakkelijk overstappen. Dit gaat natuurlijk altijd gepaard met inspanning, kosten en mogelijke interfaceproblemen. Over het algemeen kunnen grotere bedrijven een platform gebruiken dat uit meerdere oplossingen bestaat, omdat ze over de nodige IT-middelen beschikken.

     Eén oplossing voor alles

     Voor kleine en middelgrote bedrijven is een geïntegreerde oplossing die een groot deel van alle HR-taken dekt meestal beter. Deze alles-in-één HR-software kan meestal ook worden aangevuld met specifieke onderdelen zoals kennisbeheer of werving, mits de interfaces geschikt zijn. HR-managementsoftware met geïntegreerde software voor het beheer van sollicitanten is voor de meeste bedrijven voldoende.

     Vraag 3: interfaces?

     Verschillende HR-tools communiceren via interfaces, zoals API (application programming interface).

     Bij de keuze voor HR-software is het daarom van belang om na te gaan of de aanbieder de interfaces biedt die een koppeling met je bestaande systemen mogelijk maken, bijvoorbeeld met je boekhoudsysteem of je tijdregistratietool.

      Integrationen

      Vraag 4: Wat mag het kosten?

      Implementatie en onderhoud

      De geselecteerde HR-software bepaalt het prijsmodel. Er zijn maandelijkse kosten voor een cloudoplossing, die afhankelijk zijn van het aantal gebruikers (voorbeeld voor 500 medewerkers: 2.500 euro per maand, dit maakt 30.000 euro per jaar).

      Bij on-premise oplossingen daarentegen is er vaak een eenmalige licentievergoeding, bijvoorbeeld 20.000 euro. Er zijn echter wel extra kosten voor onderhoud, bediening en verdere ontwikkeling, die de eigen medewerkers moeten dragen.

       Overweeg alle kosten

      Een serieuze kostenvergelijking is alleen mogelijk als er rekening wordt gehouden met de ‘total cost of ownership’. In principe zijn cloudoplossingen voordeliger voor kleine bedrijven. Naarmate het bedrijf groeit, worden de vereisten vaak zo individueel dat er geen andere optie is dan je HR-software door externe experts te laten ontwikkelen.


       On Premise vs Cloud

       Hoe implementeer je HR-software succesvol?

       Stel doelen

       Allereerst moet de HR-afdeling duidelijk zijn over haar eigen doelen. Wil de HR-afdeling bijvoorbeeld sneller worden of juist meer cijfermatig werken? HR-managers moeten mijlpalen definiëren (bijvoorbeeld een vermindering van het papierverbruik met 50% tegen datum X) om tijdens de implementatie individuele prioriteiten te kunnen stellen.

        Reken op ondersteuning

       De provider ondersteunt je bij de implementatie van cloudgebaseerde software voor personeelsbeheer. De aanbieder loodst je veilig door de verschillende uitvoeringsfasen. De software van Personio is binnen vier weken volledig operationeel.

       Importeer alle data

       Het importeren van alle data is erg belangrijk, waaronder persoonlijke werknemersgegevens, salarissen en vakantiedagen. Het gaat ook om het configureren van werktijdmodellen, toegangsrechten en het inrichten van processen zoals onboarding en offboarding. Daarna kan je aan de slag!


        Kom nu meer te weten
        Absence Management Software on Different Devices

        Meer dan 12000 tevreden klanten

        Om te garanderen dat Personio consistent de hoogste toegevoegde waarde voor onze klanten biedt, wisselen we dagelijks feedback en ideeën uit. Dit zeggen onze klanten over de samenwerking met ons en onze HR-software.

        Alle casestudy's
        [DEV] Logos Hero Test

        "We zijn van een oud systeem dat was losgekoppeld overgestapt op een centrale gegevensbron waar we alle informatie over onze werknemers bij elkaar zien."

        Lara Felske

        Lara Felske

        Human Resources Lead, SkinVision

        "Een van de beste dingen aan Personio is de constante verbetering. Ik heb 12 maanden geleden in de tool geïnvesteerd, maar we krijgen er bijna iedere dag nieuwe tools en functionaliteiten bij. Personio is geen statisch product, het evolueert en wordt elke dag nog beter."

        Sarah Thomas

        Sarah Thomas

        People Lead, Mindful Chef

        Ontdek de voordelen van Personio

        Vul je gegevens in, dan neemt één van onze product experts snel contact met je op om een gesprek in te plannen.

        Dit kun je verwachten:

        • Een vrijblijvende begeleiding door ons product

        • Gesprekken over jouw topprioriteiten

        • Antwoord op al je vragen

        Software waar medewerkers van houden:

        G2 Badges - Personio Winner - Winter 2023

        Boek je gratis demo

        We nemen alleen contact met je op om een afspraak te maken die voor jou past en om jouw specifieke vereisten door te nemen.
        *Om u de beste ervaring te bieden, verzoeken wij u vriendelijk alle vereiste contactgegevens hierboven in te vullen.