HR-software om productieve kracht te ontketenen

Personio: The Ideal HR Software For Startups and SMEs

Personio helpt je operationele uitmuntendheid te verbeteren zodat je kunt uitblinken met strategisch werk. Dat betekent dagelijkse werkzaamheden versnellen, de administratieve chaos verminderen en zorgen dat alle HR-kernprocessen vlekkeloos verlopen.
Tijdregistratie op laptop + App voor tijdregistratie

What Are The Advantages of an HR Software Like Personio?

Tijdwinst
Het belangrijkste voordeel van HR-software is dat het HR-processen en dagelijkse activiteiten vereenvoudigt, structureert en optimaliseert. Medewerkers kunnen zelf gegevens invoeren en de geautomatiseerde processen zorgen dat er niets kwijtraakt. Een klik en je bent klaar!

Gecreëerde waarde
Nu je administratieve processen geregeld zijn, kunnen je HR-afdeling en personeelsteam zich concentreren op strategische taken, zoals werving, personeelsontwikkeling en andere werkplekinitiatieven die waarde creëren en van blijvende invloed zijn op het bedrijf.

Beveiliging verzekerd
Als je over de juiste HR-software beschikt, blijven al je gegevens AVG-compliant en volledig veilig. Zo heeft iedereen op jouw voorwaarden toegang tot de informatie die ze nodig hebben en loop je nooit het risico dat er gevoelige informatie uitlekt.

Laptop onboarding checklist onboarding

Every HR Process In One Single Software

Werving HR-management Salarisadministratie
Pictogram voor werving

Werving

Publiceer vacatures op meerdere kanalen, maak razendsnel carrièrepagina's en houd in een oogopslag de controle over je sollicitantenbeheer en talentenpool.

Mitarbeiter Icon

Beheren

Houd al je gegevens veilig en volledig AVG-compliant. Registreer op eenvoudige wijze werkuren en verzuim terwijl je alle relevante gegevens gestroomlijnd en toegankelijk houdt.

Lohnabrechnung Icon

Analyseren

Nu al je gegevens veilig en zichtbaar zijn, kun je verschillende rapporten uitvoeren om kosten per aangenomen kandidaat, aantal personeelsleden, diversiteitscijfers en meer te bepalen.

Why An HR Software Like Personio?

Voor Onboarding

Geautomatiseerde processen voor elke nieuwe werknemer.
Meer informatie.

Voor de veiligheid

Alle gegevens van medewerkers op een handige plek.
Meer informatie.

Voor tijdregistratie

Uren zonder moeite bijgehouden.
Meer informatie.

Voor verzuim

Vakanties, ziektes en meer in een paar klikken.
Meer informatie.

How Do You Pick The
Perfect HR Software?

HR-software die met je meegroeit
Zaken als personeelsbeheer, meer transparantie en betere processen zijn natuurlijk aardig, maar je verdient meer. Je hebt HR-software nodig die je kan helpen je bedrijfsdoelen op middellange en lange termijn te bereiken.

Hier zijn vier vragen om je op weg te helpen:

 • In de cloud of lokaal?
 • Alles-in-een-software of een verzameling oplossingen?
 • Welke integraties heb je nodig?
 • Hoeveel zou HR-beheersoftware moeten kosten?

Hier is onze gids met antwoorden op elk van deze vragen…

Question 1: Cloud or On-Premise?

Software in de cloud versus lokale software

Cloud-software

De markt voor cloudsoftware groeit niet voor niets gemiddeld 17,6% per jaar. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven biedt de flexibiliteit van de cloud geweldige mogelijkheden.

De voordelen:

 • Een ongecompliceerde oplossing waarvoor je per maand betaalt en waarbij de provider alle technische problemen en toekomstige ontwikkelingen afhandelt.
 • Relatief goedkoop doordat je initiële investering lager is en je niet hoeft te betalen voor hardware of continu onderhoud.
 • Flexibel doordat je gegevens decentraal (veilig) opgeslagen worden. Om toegang te krijgen, heb je alleen een internetverbinding nodig.

Lokale software

Deze oplossing is echt zo goed als je IT-afdeling, want je moet helemaal zelf overal voor zorgen. Je betaalt eenmalige licentiekosten en kosten voor onderhoud, gebruik en verdere ontwikkeling.

De voordelen:

 • Je behoudt de maximale controle doordat de oplossing op je eigen servers in je eigen datacenter draait. Maar je hebt niet alleen de controle, je draagt ook de volledige verantwoordelijkheid als er iets gebeurt.
 • Een gevoel van onafhankelijkheid omdat je je eigen HR-software kunt aanpassen aan je eigen wensen en in andere oplossingen kunt integreren. Maar je moet wel de benodigde tijd kunnen investeren om die veranderingen door te voeren.

Question 2: All-In-One or ‘Best of Breed’ Solutions?

Een caleidoscoop aan oplossingen

Als je de beste oplossing op elk gebied en voor elk proces wilt, ben je op zoek naar wat vaak het 'beste in zijn soort' genoemd wordt.

Daardoor kunnen bedrijven sneller overstappen als er een optie op de markt komt die beter aansluit op hun verschillende eisen en processen.

Dit betekent uiteraard dat je moet overstappen naar een hele reeks oplossingen die niet per se goed met elkaar communiceren. Het kan tot een toestand leiden die net zo omslachtig is als een verzameling spreadsheets.

Alles-in-één

Vooral voor het MKB is een geïntegreerde oplossing voor een groot deel van alle HR-kernprocessen meestal de betere optie.

Dat komt doordat alles-in-een-HR-software meestal kan worden aangevuld met speciale gebieden zoals kennismanagement of rekrutering, als de interfaces maar op elkaar aansluiten.

Voor de meeste van dit soort bedrijven is HR-beheersoftware met geïntegreerde software voor sollicitantenbeheer perfect.

Question 3: What About Integrations?

Het blijft cruciaal dat je HR-software kan communiceren met al je verschillende tools. Daarom is het handig om veel nuttige integraties te hebben.

Controleer of een potentiële leverancier zijn systeem kan koppelen aan je boekhoudsysteem, je tijdregistratietool of zelfs de communicatietool die je in je bedrijf gebruikt.

Integraties
HR-software: lokaal tegenover cloud

Question 4: How About The Cost?

Het prijsmodel wordt vaak bepaald door de HR-software die je kiest. Voor cloudoplossingen met maandelijkse kosten zijn de prijzen meestal gebaseerd op het aantal medewerkers dat je bedrijf heeft.

Voor lokale oplossingen daarentegen betaal je vaak eenmalige licentiekosten. Verder zijn er extra kosten voor onderhoud, gebruik en andere taken die medewerkers van het bedrijf voor hun rekening moeten nemen.

Daarom moet je echt alle kosten meerekenen. Voor kleine en middelgrote bedrijven kan HR-software in de cloud de perfecte combinatie van flexibiliteit en groeimogelijkheden bieden. Maar je moet wel duidelijk inzicht in de kosten hebben.

Implementation Is Key For
Successful HR Softwares

Doelen stellen
Als er een nieuwe oplossing geïmplementeerd wordt, moet je HR-afdeling heel duidelijk zijn over de doelstellingen. Dat komt omdat HR-managers en leiders duidelijke mijlpalen nodig hebben (besparen op papierverbruik, tijd enzovoort) om prioriteiten te kunnen stellen tijdens de implementatie.

Vertrouw op ondersteuning
Tijdens de implementatie van cloudsoftware legt ons team bij Personio de nadruk op het veilig begeleiden van onze klanten door de verschillende fasen. Onze klanten kunnen ervan uitgaan dat de nieuwe software binnen vier weken operationeel is.

Alle gegevens importeren
Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dit doet, dus je weet hoe belangrijk het is dat je gegevens geïmporteerd worden. Gegevens van medewerkers, salarissen, vakantiedagen: met al deze zaken kunnen we je tijdens het implementatieproces helpen. Als al je gegevens eenmaal geïmporteerd en opgeschoond zijn, kun je echt goed aan de slag!

Software voor verzuimbeheer op verschillende apparaten
Kiron-Rohit Kakar-Kiron

"Het maken van rapporten kostte altijd veel tijd, maar nu doen we het in een paar muisklikken. Ik kan zo'n 20 tot 30 minuten per rapport besparen.”

Rohit Kakar, Hoofd HR - Kiron
Lizza-Anne-Katrin-Vockenberg

"Eindelijk een manier om al onze lijsten en programma's te centraliseren.

Anne-Kathrin Vockenberg, HR & Office Manager - Lizza

Meer dan 5000
tevreden klanten

Onze klanten zijn onze grootste pleitbezorgers. Dit zeggen ze over het werken met HR-software zoals Personio en de voordelen daarvan voor hun bedrijf.

Je persoonlijke webdemo

Maak kennis met Personio! Onze productexperts leiden je in slechts 30 minuten rond door de tool en beantwoorden al jouw vragen.

 • Introductie van alle product-functionaliteiten
 • Afgestemd op jullie situatie, uitdagingen en wensen
 • Antwoorden op alle vragen die u hebt
 • Kiziltug Ben
 • Grenon-Andrieu Philippine

Boek je gratis demoOptioneel

We nemen alleen contact met je op om een afspraak te maken die voor jou past en om jouw specifieke vereisten door te nemen.