GoSpooky

Alle gegevens met één klik binnen handbereik: dit is niet-zo-spooky HR

Branche: Media

Over het bedrijf: GoSpooky is een social-first mediabedrijf dat content creëert voor allerlei soorten internationale merken. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en het is de missie van het bedrijf om de manier waarop sociale content wordt gecreëerd en geconsumeerd te transformeren om een blijvende indruk achter te laten.

gospooky hero image
Emilie van der Lande
Emilie van der Lande

People & Culture Director

GoSpooky Logo

De startpositie

Emilie van der Lande kwam in maart 2020 bij GoSpooky als People & Culture Director. In die tijd had het bedrijf nog geen officiële HR-functie. Dat betekent dat alles met de hand werd gedaan of ergens online werd opgeslagen met weinig tot geen logica. Emilie moest alles vanaf de grond af aan opbouwen, op eigenlijk alle vlakken.

Er was geen strategie of proces.

Zeker toen GoSpooky zo snel ging groeien, hadden ze een meer mensgerichte aanpak nodig. Zoals Emilie aangeeft: “Als je zo snel groeit, dan moet je je meer gaan richten op mensen… zodat je personeel zich op de juiste manier ontwikkelt en zodat duidelijk is wat iedereens functie en verantwoordelijkheid is binnen het bedrijf.”

  • Te weinig processen en strategie, te veel handwerk

  • Een aanpak die niet meegroeide met de internationale ambities

  • Een gebrek aan HR-gegevens op één centrale plaats voor snelle en gemakkelijke toegang

54
medewerkers
10
nationaliteiten
1
HR Manager

Vroeg of laat is het altijd beter om te gaan werken met een digitaal HR-platform.

De beslissing

Emilie wist dat een digitalisering van de HR van GoSpooky snel moest gaan plaatsvinden. Zij wist hoe belangrijk het was om een digitale oplossing te implementeren. Zoals zij het zelf zegt: “De functies waar wij naar op zoek waren, zagen er geweldig uit in Personio. Zij boden echt alles dat wij van tevoren tijdens ons onderzoek hadden bedacht nodig te hebben.” Die functies waren onder andere het definiëren van processen, het aanvragen en beheren van verlof, een overzicht van vrije dagen, het opvolgen van to-do’s (zoals arbeidscontracten en verlengingen) en het ondersteunen van personeel door duidelijke verantwoordelijkheden af te spreken. Dat was voor hen de reden om voor Personio te kiezen.

Emilie was ontzettend blij met de software van Personio die zich mee zou ontwikkelen met GoSpooky en hun internationale inspanningen: “Voor ons was het erg belangrijk dat het HR-platform zou meegroeien met het bedrijf. Dat is dan ook een van de redenen dat we Personio hebben gekozen.” Personio kon hen helpen hun teams te ondersteunen en op te schalen. Gezien de juridische achtergrond van Emilie, betekende dit ook dat er software gekozen moest worden die in Europa is gemaakt en die naleving van de AVG zou garanderen.

GoSpooky Lounge

De implementatie

Als onderdeel van het implementatieproces ontving Emilie een allesomvattende, realistische visie van het team van Personio. Zelf schetst ze het zo: “Je kan echt per week zien hoeveel uur je aan welke taak hebt besteed. Zo simpel is het.”

Ik heb al mijn data altijd gewoon bij me, want alles is digitaal.

En het resultaat sprak voor zich: “De implementatie van Personio was zelfs bijna leuk te noemen. Na de introductie kreeg ik veel positieve feedback.” Voor het personeel van GoSpooky is Personio erg gebruiksvriendelijk, intuïtief en het maakt het werk van Emilie makkelijker.

Het resultaat

Het was niet alleen zo dat het personeel het zo heerlijk vond om Personio te gebruiken. Emilie heeft nu altijd direct toegang tot de nauwkeurige gegevens die zij nodig heeft tijdens belangrijke gesprekken. Vooral als je op afstand werkt, is alles aanwezig op één centrale plek en slechts één klik van je verwijderd. In plaats van enorme rijen aan kasten met documenten en een ongestructureerde harde schijf heeft alles nu zijn eigen, vaste plek.

Voor Emilie is dit een enorme verandering. Elke dag weet ze hoeveel personeelscontracten nog open staan en ziet ze met één blik alle werkplanningen. Dat alles wordt aangeboden in een leuke, gebruiksvriendelijke rapportagefunctie, direct in Personio.

  • Hoge mate van personeelsbetrokkenheid en -tevredenheid

  • Data is altijd bij de hand om strategische beslissingen te onderbouwen

  • All employee documents are digitised and organised

Wat waardeer je het meest aan Personio?

Het leven van Emilie en dat van het People Team van GoSpooky is veel gemakkelijker geworden dankzij de introductie van Personio. Zij blijven op de hoogte van alle relevante to-do’s en alles wordt gestaafd door de positieve feedback van het personeel dat het gebruikt. “Het maakt het leven van een People Team zoveel makkelijker. Wij zitten echt bovenop onze data en wat mij zo blij maakt, is dat ik echt goede feedback van het personeel krijg. Tot dusver heeft het bewezen dat het de groei en het succes van GoSpooky kan ondersteunen.”

We hebben uw toestemming nodig om deze dienst te laden!

Deze inhoud mag niet geladen worden vanwege trackers die niet aan de bezoeker bekend worden gemaakt.

Je persoonlijke webdemo

Wil je weten of Personio ook jouw teams kan ondersteunen? Onze experts laten je graag het platform zien met een gratis demo, afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.

  • Introductie van alle productfuncties

  • Extra aandacht voor de onderdelen waarin jij geïnteresseerd bent

  • Antwoord op al je vragen

Webdemo International Faces

Boek je gratis demo

We nemen alleen contact met je op om een afspraak te maken die voor jou past en om jouw specifieke vereisten door te nemen.